Päivikki
19.2.2023

Se kaikki on ommeltu tyynyihin

Olen kutonut ja ommellut varmaan aina. Olen myös huomannut, että käsillä tekeminen auttaa jäsentämään vaikeita asioita joten, jos tarve on, leivon tai kudon.

Syksy 2021 oli rankka. Korona jylläsi ja poliittinen tilanne kiristyi. Minulla oli ukrainalainen ystävä, jonka kanssa seurasin tilannetta ja elin hänen tuskaansa. Töissäkin oli tulossa suuria muutoksia. Pipojen ja sukkien tekeminen ei oikein innostanut, joten tilasin loppuvuodesta Taitoshopista kirjontatyön. Se oli ensimmäiseni ja tuntui vaikealta. Se valmistui muutama päivä ennen Venäjä hyökkäystä Ukrainaan. Sota jatkui, joten tilasin Englannista toisen ompelutyön, joka oli edellistä vaikeampi. Se valmistui kesällä 2022. Sota jatkui aina vaan ja sain tyttäreni ystävän mukana kolmannen ompelutyön. Sota jatkuu, joten aloitin eilen neljättä.

Sodan aikana on tapahtunut toki muutakin. Äiti kuoli ja jäin itse eläkkeelle. Kaiken sen olen ommellut näihin tyynyihin, jotka menevät lahjaksi nuorisolleni. Kaffe Fassetin iloiset kukat pidän itse. Mallit ovat olleet niin vaikeita, varsinkin art noveau -tyylinen Lumikellot, että niihin on pakko keskittyä täysillä. Yhteen tyynyyn menee nelisen kuukautta.

Lisätietoja

amanuenssi Seija Hahl
seija.hahl@jyvaskyla.fi
p. 050 311 8886

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen osalta
vastuulliset tutkijat:

professori Sirpa Kokko
sirpa.kokko@uef.fi

yliopistonlehtori Tarja Kroger
tarja.kroger@uef.fi.

Pin It on Pinterest