Tältä sivulta löydät meille lähetettyjä julkaisuluvan saaneita kirjoituksia ja kuvia.

Selaa kirjoituksia ja kirjoita omasi!

14.3.2024

Pirkko Nieminen

Viides paketti lämpöä Ukrainaan (postiin 15.3.2024)

Toivon hartaasti, että Ukraina pääsisi eroon sodasta ja ihmiset oman elämänsä rauhaisaan alkuun/jatkoon. Mutta niin kauan kuin tarvetta on, sukkapuikot suihkavat. Pirkko
Katso kokonaan

23.2.2024

Pirkko Nieminen

Neljäs paketti 22.2.2024

Tioetenkin toivoisi, että tällaista (sota-)apua ei tarvitsisi lähettää, mutta tilanne on mikä on. Siispä postitin 4. paketin 22.2. ProUkraian kautta: 10 paria sukkia ja kolme kauluria edellisten. . .
Katso kokonaan

24.1.2024

Marjo-Riina Häkkinen

Nallesukat

Innostuin asiasta kun naapurini kertoi neulovansa Ukrainaan. Teen satunnaisesti käsitöitä ajan ja kiinnostuksen puitteissa. Ajattelin valmistaa itsekin yhdet sukat tuttavan neulomusten mukaan. Olen. . .
Katso kokonaan

31.12.2023

Pirkko Nieminen

Kolmas paketti valmiina

Tänään pakkasin kolmannen paketin, jonka saan postiin 2.1. Sukkia ja lapasia lämpimin ajatuksin. Nyt on hyvä aloittaa vuosi 2024 ja uuden paketin kokoaminen.
Hyvää ja rauhallista vuotta 2024. . .
Katso kokonaan

8.12.2023

Pirkko Nieminen

Lämpöä jälleen Ukrainaan

Panin juuri postiin 2. paketin sukkia ja lapasia: miehille maanläheisiä värejä, naisille ja lapsille värikkäämpiä. Nyt on hyvä aloittaa 3. paketin kokoaminen.
Katso kokonaan

31.10.2023

Pirkko Nieminen

Lämpöä Ukrainaan

Olen nyt neulonut 9 paria sukkia, kahdet lapaset ja kaksi pipoa lähetettäviksi eteenpäin. Vielä ajattelin neuloa parit sukat ja lapaset, ennen kuin paketoin ensimmäiset tämän talven neulomukseni ja. . .
Katso kokonaan

17.10.2023

Pirkko Nieminen

Sukkia ja muutakin Ukrainaan 2022 – 2023

Lähetin isot määrät villapaitoja, fleece-takkeja, sukkia, käsineitä, pipoja jne. Ukrainan taistelijoille syksyllä 2022. Poikani harrastaa vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja kurssilla oli tullut. . .
Katso kokonaan

13.8.2023

Eija

Ukrainalaiset lapset sydämessäni

Olen vuodesta 2018 lähtien neulonut paljon villasukkia. Kun sota Ukrainassa oli alkanut, huomasin netissä eräällä ”kauppapaikalla”, että eräs neuloja oli lahjoittanut kaikki myytävänä olleet. . .
Katso kokonaan

26.2.2023

Juha Varis

Kamiinoilla lämpöä Ukrainaan

Covid 19 -pandemia vaikeutti lähes kaksi vuotta myös yliopisto-opetusta. Tekniikkaan painottuvassa opetuksessa käytännön harjoituksilla on suuri merkitys ja olemme LUT-yliopistossa ylläpitäneet hyvin. . .
Katso kokonaan

24.2.2023

Tiuku

Neulomuksia kriiseihin jo kolmessa polvessa!

Suomen sotien aikaan oli talvisin todella kylmää. Isomummoni, maalaistalon emäntä ja viiden lapsen äiti omisti yksinkertaisen, pienen neulekoneen. Sen avulla hän neuloi paljon villapaitoja,. . .
Katso kokonaan

19.2.2023

Päivikki

Se kaikki on ommeltu tyynyihin

Olen kutonut ja ommellut varmaan aina. Olen myös huomannut, että käsillä tekeminen auttaa jäsentämään vaikeita asioita joten, jos tarve on, leivon tai kudon.
Syksy 2021 oli rankka. Korona jylläsi ja. . .
Katso kokonaan

13.2.2023

Harir

Omia neulomuksiani Ukrainaan

Olen sairaslomalla ja odotan työkyvyttömyyseläkkeesrä päätöstä. Käsityöt on rentoutumiskeinoni. Olen seurannut alusta asti Ukrainan tilannetta monilta suomen kanavilta. Löysin Facebookista ryhmän,. . .
Katso kokonaan

11.2.2023

Riitta Kainulainen

Apua sotilaille.

KONENEULOJIEN ja käsin sukan terien kutojien yhteistyö.
Varret koneneuloja Jaanan tekemiä. Kiitos ❤️
Katso kokonaan

11.2.2023

”Mummeli”

”Lämpimäisiä”Ukrainaan!

Pojantyttäreni välitti joulupäivänä 2022 minulle Kokkolan puskaradioon laitetun linkin liipasinlapasten neulomisesta Ukrainan sotilaille.
Olin vastikään kuunnellut äänikirjoja Ukrainalaisten kovista. . .
Katso kokonaan

8.2.2023

Joel Nokelainen

Vuolemisen Kulttuurin tulevaisuuden turvaaminen

Olen Vuolijana toisessa sukupolvessa, ensimmäisen Puulintu tilaukseni tein 1964, ja työelämän ohessa olen toiminut aina tähän päivään aktiivisesti.
Toivon että tähän nimenomaan Suomalaiseen. . .
Katso kokonaan

8.2.2023

Tarja Hyvärinen

Rauhankyyhkyt ja villatossut

Ukrainaan tehty hyökkäys järkytti, pyöri ajatuksissa koko ajan. Liityin helmikuussa 2022 Joensuun Kivikerhoon ja hopearyhmässä sitten syntyi ajatus rauhankyyhkyistä. Valmistin kyyhkyt hopealevystä. . .
Katso kokonaan

6.2.2023

LeilaN

Liipasinlapasia Ukrainaan

Talviprojektina neuloin muutamat sellaiset käsineet, joita en ikinä ois kuvitellut tekeväni. Sain innostuttua hommaan mukaan myös yhden työkaverin. Liipasinlapasia neuloessa ajatukset vahvasti siinä,. . .
Katso kokonaan

16.12.2022

Kässähai

Aktivismia kotoa käsin

Ukrainan tilanne ahdisti minua jo keväällä ja osallistuin äitien järjestämään mielenilmaukseen Helsingissä. Hyökkäyssota jatkui edelleen, mutta mielenosoituksia ei enää ole järjestetty. Kerran. . .
Katso kokonaan

14.11.2022

Auringonkukka

Neulomalla autan sekä itseäni että muita

Aikuisiän käsityöharrastukseni lähti liikkeelle pari vuotta ennen sotaa halusta auttaa, sillä halusin opetella virkkaamaan keskosille turvalonkeroita. Vähitellen aloin myös neuloa yksinkertaisia. . .
Katso kokonaan

9.11.2022

Hannele Metsäranta

Ukraina sydämessäni

Kun sai tiedon, että jyväskyläläiset kuorot järjestävät konsertin Jyväskylän keskustassa, Kompassilla, 10.3.2022, päätin heti että sinne menen ja haluan kantaa Ukrainan lipun väreistä koostettua. . .
Katso kokonaan

8.11.2022

Kaarina Heiskanen

Neulegraffiteja katukuvaan

Käynnistin Jyväskylässä ja Äänekoskella neulegraffititempauksen, jotka olivat osa Jyväskylän Kesää ja Äänekosken Ääniä-festivaalia. Auringonkukkia, pieniä Ukrainan lippuja ja muita virkkaus- ja. . .
Katso kokonaan

10.8.2022

Anne Turkulainen

Lämpöisin ajatuksin neulottuja villasukkia

Ukrainan sota kuohuttaa ja ihmisten hätä koskettaa. Ihmiset halusivat auttaa ja keinoja siihen keksittiin. Somero-opisto ja Someron Seurakunta järjestivät yhdessä ”Tehdään yhdessä hyvää”- talkoot.. . .
Katso kokonaan

1.6.2022

Marketta Rahikainen

Rauhan kyyhkynen

Halusin merkata jotain Ukrainaan liittyvää rauhoittaakseni sodan aiheuttamaa ahdistusta. Katselin ukrainalaista taidetta ja sieltä löytyi
Maria Prymachenkon maalauksia ja valitsin sieltä rauhankyykyn.. . .
Katso kokonaan

13.5.2022

Tatiana Kviatkovska

Modna.Prikrasa

Hyvää iltaa. Nimeni on Tatiana, tulin Ukrainasta tyttäreni kanssa sodan alkaessa. Asun Seinäjoella, opiskelen suomea kotona, mutta kun kirjoitan kääntäjän kautta, pahoittelen virheellistä tekstiä.. . .
Katso kokonaan

28.4.2022

Tuula Tervonen

Ruusuja Ukrainan hyväksi

Hei!
Olen virkannut ruusuja ja kutonut kynsikkäitä. Myin niitä ensin tutuille ja työpaikallani, mistä rahat lahjoitin lyhentämättömänä SPR:n kriisirahastoon, Uniceffille ja Lääkärit ilman. . .
Katso kokonaan

23.4.2022

Koipeliini

Koruja ja nalleja

Oli tarve ja halu tehdä jotain Ukrainan hyväksi. Näitä olen tehnyt myyntiin Joensuun Unicefille.
Katso kokonaan

19.4.2022

Riitta Rautio

Tuuli lennättää myötätuntoa

Myötätunto ukrainalaisia kohtaan nousi heti sodan alettua. Halusin näyttää sen ohikulkijoillekin kodin ulkopuolella. Korvasin entisen tuulihyrrän uudella, Ukrainan väreillä virkatulla.
Katso kokonaan

18.4.2022

Katri Silvonen

Apupuput

Minulle käsitöiden tekeminen on keino käsitellä erilaisia elämän tilanteita. Kun kuulen että jollain ihmisellä on vaikeaa (esimerkiksi sairaus tai läheisen kuolema), on ensimmäinen ajatukseni neuloa. . .
Katso kokonaan

16.4.2022

Taru Rahkama

Nalle tuo lohtua ja iloa

Tuli tarve tehdä jotain lohduksi ja iloksi tähän karmaisevaan aikaan. Ensin koronakriisi ja sitten lapsiakin uhreiksi vievä Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Myyn käsitöitäni, mutta tätä nallea en myy. Se. . .
Katso kokonaan

16.4.2022

Tuija Biese

Näkyvää tukea

Nuorempana neuloin ja suunnittelin neuleita eri lehdille ja lankatehtaille. Nykyisin neulominen on hyväntekeväisyys-harrastus. Halusin toteuttaa neulesarjan, jolla voisi osoittaa tukeaan Ukrainalle.. . .
Katso kokonaan

15.4.2022

Kaija Leppänen

Ukrainan kriisistä johtuvia mietteitä

Olen ollut käsityönopettajan toimesta eläkkeellä 13 vuotta ja toiminut koko ajan Unicef-vapaaehtoisena tehden erilaisia käsitöitä myyjäisiin maailman lasten hyväksi.
Ensin oli koronapandemia, jolloin. . .
Katso kokonaan

15.4.2022

Mia Vepsäläinen

Muuta ajateltavaa…

Pitkästä, pitkästä aikaa tartuin neuleeseen sotauutisten tuoman ahdistuksen torjumiseksi. Noin kymmenen vuotta sitten ostetuista langoista on syntynyt kolmet sukat. Myös 13 vuotias poikamme on. . .
Katso kokonaan

15.4.2022

Tytti Lohipuro

Ukrainalle

#slavaukraini
Katso kokonaan

15.4.2022

Vuokko Pekkala

Apupupu

Yksi apupupu on lähtenyt matkalle.
Katso kokonaan

15.4.2022

Päivikki Piiroinen

Tilkkutöitä apua Ukrainaan

Hyökkäyssodan alkaessa koin suurta epäuskoa ja toivottomuutta. Miten saan eläkkeestäsi irroitettua raha-apua Ukrainaan?
Kaapeissa oli(ja on) tilkkupeittoja vuosien ajalta. Päätin kokeilla peittojen(ja. . .
Katso kokonaan

15.4.2022

Aino Kopperoinen

Ukrainan sodan vaikutukset käsitöihini

Olen ollut aktiivinen käsityöharrastaja jo 20 vuotta, tehnyt villapaitoja ja sukkia hyvin paljon. Toisinaan töitä jää myös kesken. Ukrainan sodan alettua olen tehnyt muutamia keskeneräisiksi jääneitä. . .
Katso kokonaan

13.4.2022

Marja-Leena Paananen

Auringonkukka on toivon symboli

Olen eläkkeelle jäätyäni viritellyt kutomisharrastusta, kun on nyt ruuhkavuosien jälkeen aikaa.
Koronan aikana tein monta kaarrokeneuletta islantilaisen lampaan villasta. Tein niitä lapsilleni,. . .
Katso kokonaan

10.4.2022

Anja Berghem

Kutominen auttaa järjestämään ajatukset

Teen paljon kaikenlaista käsityötä. Innostun edelleen uusista ideoista. Apupujen ja Villasukkien kutominen auttaa vaikean asian käsittelyssä. Ei enää sotaa on toive.
Katso kokonaan

10.4.2022

Elli Leppä

Siniset ja keltaiset ajatukset

Pandemian aikana minusta sukeutui villasukanneuloja, vaikka olin neulonut aiemmin vain satunnaisesti. 24.2.2022 käsitöihini tuli uudenlainen sävy. Kun en päässyt paikalle lauantain 26.2.2022 isoon. . .
Katso kokonaan

5.4.2022

Aune Pisilä

Akasia-sukilla rahaa avustusjärjestöille

Ukrainan sota kosketti minua voimakkaasti. Annoin eläkeläisen kukkarostani jo paljon avustusjärjestöille. Voimakas ahdistus ja halu auttaa pani miettimään, miten auttaa enemmän.
Olin tehnyt kauniit. . .
Katso kokonaan

5.4.2022

kaisaope17

Isoäidin neliöpeittoon ruutuja ukrainan väreissä

Esikoistani odottaessa tuli vastaan isoäidin neliöohje. En ole käsityöihminen, mutta ajatus itsetehdystä peitosta kauan odotetulle lapselleni sytytti. Niinpä ryhdyin tekemään ensimmäistä neliötä…. . .
Katso kokonaan

5.4.2022

UllaOk

Auringonkukka rintapieleen

Koronatilanteen vähän helpotettua tuli Ukrainan tilanne, ja jatukseni ovat pyörineet ihmisissä siellä. Omassa normaalielämässäni varasin liput teatteriin pitkästä aikaa, ja mietin asua sinne.
Halusin. . .
Katso kokonaan

5.4.2022

Minsu

Terapiatyötä

Virkkaan palautukseni raskaasta hoitajan vuorotyöstä. Samalla saa ajatukset järjestykseen, kun seuraa jotakin sarjaa yle areenasta ja voi näin keskittyä aivan muuhun. Tuotteita olen antanut lahjoiksi. . .
Katso kokonaan

4.4.2022

Katriina Eronen

Nauha

Kun sota syttyi, tuli voimakas ahdistus ja tarve tehdä jotakin käsillään tilanteen hyväksi. En kuitenkaan usko että tavaralahjoitus kuten villasukat on yhtä tärkeää kuin raha, joten lahjoitin SPR:n. . .
Katso kokonaan

4.4.2022

Matias Sivonen

Veistin linnun.

Veistin männystä linnun, jonka maalasin sinisellä ja keltaisella. Ainoilla maaleilla, joita minulla on.
Kevät toi linnut ja niitä olen seurannut. Nimimuisti on niin huono, että lajeja en osaa. Numerot. . .
Katso kokonaan

4.4.2022

Mariia Sundman-Laakso

Slava Ukraini rannekoru

Torstaina 24.2 syttyi sota. Samalla syttyi vahva halu ja tarve auttaa ihmisiä Ukrainassa. Mietin kaikkia materiaaleja, mitä minulla oli valmiina ja näin syntyi rannekorumalli, joka oli myynnissä. . .
Katso kokonaan

4.4.2022

Kati

Rintamerkkejä ystäville

Olen harrastanut erilaisten vitsikkäiden ”kunnia- ja ansiomerkkien” tekoa jo pitkään. Varastoissani oli siksi jo valmiiksi materiaaleja, joista helposti ompelin sarjan Ukraina-aiheisia rintamerkkejä:. . .
Katso kokonaan

Lisätietoja

amanuenssi Seija Hahl
seija.hahl@jyvaskyla.fi
p. 050 311 8886

Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen osalta
vastuulliset tutkijat:

professori Sirpa Kokko
sirpa.kokko@uef.fi

yliopistonlehtori Tarja Kroger
tarja.kroger@uef.fi.

Pin It on Pinterest